Rechtsbijstand aan Slachtoffers

Het is van belang dat de stem van slachtoffers van gewelds- en zedenmisdrijven wordt gehoord. Er moet recht worden gedaan aan hun behoeften en belangen.

Ook in de politiek wordt dit onderkend. Om daadwerkelijk recht te kunnen doen aan de behoeften en belangen van slachtoffers, is het spreekrecht van slachtoffers uitgebreid zodat vertegenwoordiging wordt toegestaan wanneer een slachtoffer zelf niet in staat is om te spreken. Daarnaast is conservatoir beslag ten behoeve van slachtoffers mogelijk gemaakt.

U heeft als slachtoffer verschillende rechten die kunnen worden uitgeoefend tijdens het strafproces. Klik hier voor meer informatie over deze rechten.

 

 

 

 

 

 

Onze specialiteiten

Bijstand slachtoffer in strafzaak

Na de aangifte bij de politie volgt er doorgaans een onderzoek. Wanneer dit onderzoek bij de politie is afgerond wordt het dossier voorge...  Lees verder »

Vordering benadeelde partij

Voor het slachtoffer bestaat de mogelijkheid om, door middel van het voegingsformulier, aan de rechter te verzoeken om de verdachte te ve...  Lees verder »

Schadefonds geweldsmisdrijven

Naast het indienen van een vordering benadeelde partij bestaat er nóg een mogelijkheid om een schadevergoeding te verzoeken. Het Schadef...  Lees verder »

Actueel

Tegemoetkoming voor nabestaanden van slachtoffers van dood door schulddelicten

Per 1 juli 2016 is de Wet van 14 april 2016 tot wijziging van de Wet schadefonds geweldsmisdrijven ter uitbreiding van de mogelijkheid va...  Lees verder »

Volledig overzicht

nieuwste blog item

Volledig overzicht

Advies & hulp

Bent u slachtoffer van seksueel misbruik? Informeer dan vrijblijvend en kosteloos naar de juridische mogelijkheden.

Advocaat Schaik
Afspraak maken