Schadefonds geweldsmisdrijven

Naast het indienen van een vordering benadeelde partij bestaat er nóg een mogelijkheid om een schadevergoeding te verzoeken.

Het Schadefonds Geweldsmisdrijven is een fonds voor slachtoffers van ernstige gewelds- en zedendelicten. De advocaat vraagt doorgaans bij uw aanmelding direct een aanvraagformulier aan bij het fonds. Wanneer er wat meer bekend is over uw zaak en eventuele schade overlegt de advocaat met u over een aanvraag bij het fonds. Bij het fonds kan een aanvraag worden ingediend die losstaat van de strafzaak. Het maakt dus niet uit of er een zitting komt en of er een bedrag wordt toegewezen in de strafzaak of niet. Het schadefonds beoordeelt de zaak zelf en besluit eerst of u in aanmerking komt voor een uitkering en dan over de hoogte van deze uitkering. De beslistermijn van het Schadefonds is op dit moment ruim een half jaar na het indienen van een volledig ingevuld aanvraagformulier.

U kunt niet tweemaal een vergoeding krijgen voor dezelfde posten. Het kan dus zo zijn dat er achteraf nog een verrekening plaatsvindt door het fonds als blijkt dat de verdachte/dader of bijvoorbeeld de verzekeraar ook al bepaalde kosten aan u heeft vergoed.

 

 

Onze specialiteiten

Bijstand slachtoffer in strafzaak

Na de aangifte bij de politie volgt er doorgaans een onderzoek. Wanneer dit onderzoek bij de politie is afgerond wordt het dossier voorge...  Lees verder »

Vordering benadeelde partij

Voor het slachtoffer bestaat de mogelijkheid om, door middel van het voegingsformulier, aan de rechter te verzoeken om de verdachte te ve...  Lees verder »

Schadefonds geweldsmisdrijven

Naast het indienen van een vordering benadeelde partij bestaat er nóg een mogelijkheid om een schadevergoeding te verzoeken. Het Schadef...  Lees verder »

Actueel

Tegemoetkoming voor nabestaanden van slachtoffers van dood door schulddelicten

Per 1 juli 2016 is de Wet van 14 april 2016 tot wijziging van de Wet schadefonds geweldsmisdrijven ter uitbreiding van de mogelijkheid va...  Lees verder »

Volledig overzicht

nieuwste blog item

Volledig overzicht

Advies & hulp

Bent u slachtoffer van seksueel misbruik? Informeer dan vrijblijvend en kosteloos naar de juridische mogelijkheden.

Advocaat Schaik
Afspraak maken